Boorhole drillen - Reisverslag uit Dodoma, Tanzania van Maria Theeuwes - WaarBenJij.nu Boorhole drillen - Reisverslag uit Dodoma, Tanzania van Maria Theeuwes - WaarBenJij.nu

Boorhole drillen

Door: webmaster

Blijf op de hoogte en volg Maria

28 Mei 2006 | Tanzania, Dodoma

De activiteiten worden steeds intensiever om alles op tijd gereed te krijgen. Het belangrijkste de afgelopen week was wel dat er nu gestart is om een waterbron te boren, zodat wij straks over voldoende en schoon water kunnen beschikken voor al onze gewassen die wij gaan telen, en we niet meer afhankelijk zijn van het vol met modder gelopen waterreservoir.
Een gigantisch mooi gezicht om te zien hoe dit gebeurt, zeer zeker de wichelroede loper weer erbij die dan het juiste punt aanwijst waar geboord moet gaan worden.
In ieder geval het is net een boortoren die op zoek is naar het zwarte goud zullen wij maar zeggen. Na 3 dagen boren was alles zover klaar gemaakt zodat de pomp erop kan die nu besteld moet gaan worden in Nederland.De waterbassins en beregeningsunits zijn al onderweg in een van de containers die vanuit Nederland komen.
De palen voor de elektriciteitsleidingen die aan vervanging toe zijn worden nu ook vervangen, dit klusje wordt door een aantal heren geklaard.
Door dat het beter weer is nu gaat het plastic trekken op de kassen ook sneller, een mooi gezicht daar er bijna geen kale geraamtes meer staan, maar mooi opgetrokken kassen die ook nog eens in een lijn staan nu. Een gedeelte kan nog niet afgebouwd worden omdat wij er onderdelen van missen die niet meegestuurd zijn uit India, afwachten dus wanneer deze hier arriveren.
In de eerste kassen is er nu ook gestart om de grond gelijk te schuiven, een echte bulldozer die in Nederland is gekocht door onze buurman is dit klusje aan het klaren. Een aantal kassen zijn jammer genoeg te laag zodat de bulldozer niet in kan, hier zullen wij zelf met een grondschuif de grond recht moeten trekken.
Men is ook al gestart met het graven van geulen om de nieuwe leidingen voor de beregening in te kunnen leggen, er zal heel wat meters gegraven moeten gaan worden om dit klaar te krijgen.
Met het pompenhuis gaat het de goede kant op, het lijkt wel een kasteel op dit moment, nu moet wij er voor gaan zorgen dat de rest van de afwerking ook op schema blijft lopen.
De werkzaamheden in het kantoor gedeelte gaat wat langzamer daar het pompenhuis nu eerst af moet. In het huis is de vloer in onze badkamer gestort zodat er eindelijk eens doorgewerkt kan gaan worden daar.
De wasruimte is nu voor een gedeelte zowaar ingericht, een hele opluchting dat de wasmachine midden uit de keuken is verdwenen. We hebben nu zelfs de luxe van 2 wasmachines, want onze wasmachine uit Nederland hebben we hier ook bijgezet. Daarnaast komen er de droger, vriezer en 2e koelkast te staan.
Wat het personeel betreft is na een testprocedure de eerste groep heren gestart met plukwerkzaamheden in de geraniums, wij gaan eens kijken of dit een juiste keuze gaat worden.
De jonge plantjes die als natuurlijke omheining van het bedrijf moeten gaan fungeren zijn al aangekocht en wachten nu om geplaatst gaan worden.Dit is een plantje wat van naturen een stekelig geheel gaat worden waar echt niemand door heen durft te komen, je velletje raak je dan zeer zeker helemaal kwijt.

De bouwreporter

PS Hallo Ralf
De website die je door geeft werkt niet.

• 30 Mei 2006 - 18:05

Ad En Maria:

nou afgelopen week leek het in gilze wel of bij ons de moeson periode was aangebroken.In deze week is er volgens mij weel meer als 100 mm regen gevallen en de temperatuur is ook ver beneden pijl. Mijn teelt in de tuin wil ook maar niet groeien.
    groetjes