Kunming markt-Fuxian Lake
Blijf op de hoogte en volg Maria
29 Augustus 2005 | China, Fuming
Op avontuur geweest in de omgeving van Kunming.
De zaterdag ochtend was het begin van een vliegende start met een huurauto en Mr Chen (vriend Mr Liang) als chauffeur naar een winkel met dvd/cd benodigdheden. Zowel Bert als John hebben samen zowat 1/4 van de store opgekocht.(sterk overdreven) De goedkoopste dvd was € 0.60 voor een Engelstalige film.
Hierna een uitgebreide markt bezocht die veel weg had van de vogeltjesmarkt in Antwerpen.Vanwaar deze vergelijking, omdat er ook allerlei kleine huisdieren werden verkocht o.a.van duimgrote schildpadden tot flinke exemplaren toe, hondjes, poezen, vissen, gekleurde kuikens (geverfd dus), eendjes, vogeltjes en mini konijntjes. Daarnaast een zeer bonte verzameling van echte Chinese aanbiedingen o.a samoerai zwaarden t/m speciale fluiten. Een leuk spektakel om een aantal uren door heen te wandelen.
Hier vandaan zijn wij naar Kunming Botanica Garden vertrokken, deze tuin ligt 12 km vanuit de binnenstad en vormt samen met het Black Dragon Park een schilderachtige oppervlakte.
De tuinen herbergen kostbare bloemen, traditionele kruiden, belangrijke bomen en gevaarlijke planten. In de tuin staan ongeveer 4000 verschillende soorten planten.
Vanuit dit park zijn wij doorgereden naar ons uiteindelijke doel dit weekend, het Fuxian Lake, ca. 60 km buiten Kunming stad. Via een prachtige rit arriveerden wij rond een uur of zes bij het hotel waar we de nacht hebben doorgebracht.
Het Fuxian Lake ligt in Jiangchuan County, centraal in Yunan Provincie. Het meer ligt op 1750 meter hoog, het is 211.000 km groot. De diepte varieert van 89 m tot het diepste punt 155 m. Het tweede diepe schone meer, waar je tot 7 meter diep kan kijken. Op de bodem van dit meer heeft men restanten gevonden van een stadje uit de Han Dynasty dat 1750 geleden door een aardbeving in dit meer is verdwenen.
Na eerst wat te hebben gedronken (wat dus niet meevalt, want terrasjes zijn er dus niet langs zo’n meer) hebben we in een van de hotels een prima maaltijd genoten. De rest van de avond hebben wij deze keer opgefleurd door naar de bowlingbaan te gaan.Wie er heeft gewonnen van ons vijven laten wij maar in het midden.
Daar wij uiteindelijk in het land van het vuurwerk verkeren hebben de heren later op de avond nog voor een prachtig vuurwerk gezorgd. De politie vond het minder geslaagd, zodat alle vier de heren eerder moesten stoppen met deze activiteiten. Wij hebben nu nog vuurwerk in de aanbieding!!
Op zondag ochtend mochten wij eerst nog een jarige job in ons midden feliciteren. De vlaggetjes werden opgehangen en de BMW cabriolet uitgepakt (cadeau van John). Wat je allemaal niet kan krijgen in China.
Tegenover ons hotel lag het eilandje Jiang Chuan midden in het meer. Dit kleine paradijsje hebben wij met ons bezoek vereerd op zondagochtend. Waar wij heerlijk rond gelopen hebben in het nostalgisch verleden.
Tien jaar geleden is dit tempelcomplex herbouwt in zijn van oorspronkelijke bouwstijl. Door oorlogen tussen verschillende grootmachten was dit bijna verloren gegaan. Een gedeelte van het eiland staat regelmatig onder water, wat niet ten goed komt aan het geheel. Jammer genoeg wordt het ook niet goed onderhouden, alhoewel het slechts 10 jaar oud is, ziet het er uit alsof het al een eeuw oud.
Na dit bezoek zijn wij naar een lelie kwekerij geweest, waar Mr Liang gewerkt heeft. Dit is een prachtig bedrijf opgezet naar westerse maatstaven.
Na nog een bezoek aan een grote Wall-Mart voor de wekelijkse boodschappen hebben wij na nog heerlijke maaltijd ons weekend afgesloten.
Weer een geslaagd avontuur afgesloten in dit mysterieuze land met zijn culinaire hoogstandjes. Wij hebben weer een aantal aparte dingen leren eten o.a geroosterde bijen, ossenstaarten en
lotes roots, wat allemaal prima smaakt. Je moet er gewoon niet altijd teveel bij nadenken, maar gewoon de smaak bepalen. Tot nu toe kunnen wij stellen dat we nog geen twee keer hetzelfde gegeten hebben, buiten de gebruikelijke rijst dan.
De reizende reporter.
01 September 2005 - 21:06
Kitty:
Bert, nog proficiat met je verjaardag. We hebben er al een borrel op gedronken. Nog vele jaren. -
05 September 2005 - 12:20
Ineke En Jan:
hallo die twee,wij hebben jullie lieve mail ontvangen bedankt,gaan zeker ook eens chinezen!veel liefs en tot snel weer. -
09 September 2005 - 17:04
John En Els.:
Wijn zitten nog steeds hier natuurlijk. John zijn ogen staan nog steeds een beetje scheef, maar laten wij hopen dat dat van zelf weer bijtrekt. Verder een beetje te veel mensen op bezoek sinds hij thuis is, maar volgende week weer een normalen week gelukkig. Een stille hoop van ons dat jullie de feestdagen bij ons zullen vieren, maar daar hebben wij het straks in Uganda nog wel over. Veel liefs van de hele Fiduga Familie.Dikke kus en tot mails maar weer, en Bert laat je niet gek maken door die chinezen.