Opening kantine
Door: webmaster
Blijf op de hoogte en volg Maria
14 Mei 2006 | Tanzania, Dodoma
De bouw aan de kantoortjes, gaat op een rustig tempo door, nog steeds te rustig naar onze zin.
In het huis is nu de volgende gastenkamer en badkamer af. De volgende ruimte is de zogenaamde “natte ruimte” waar we de wasmachine, droger, vriezer en koelkast gaan plaatsen, welke hopelijk de komende week zal afkomen. Hierna gaan wij weer naar de volgende stap, de grote slaapkamer(onze dus) en het schuurgedeelte wat als opbergruimte gaat dienen.
Eind mei krijgen wij twee heren gelijktijdig op bezoek, dus zal onze slaapkamer eigenlijk wel af moeten zijn, of wij dit gaan halen betwijfel ik.
Alle proefproducten die op dit moment hier geplaatst zijn groeien goed naar behoren, zelfs diegenen die nog nooit in pumus hebben gestaan bij onze organisatie, wie niet waagt wie niets wint moet je maar denken.
De kantine is van de week officieel in gebruik genomen, wij hebben hier een klein feestje van gemaakt, met een extra heerlijk lunch, een verloting van schoenen en kinderwagen, een gezellig geheel allemaal.
Alle personeelsleden hebben ook een paar laarzen ontvangen voor de werkzaamheden in of buiten de kas, men heeft nu tenminste droge voeten met deze regenbuien dagelijks.
Tot onze verbazing hadden ze alles zeer feestelijk aangekleed, het pad en de ingang waren zeer origineel versierd, de foto’s spreken voor zich.
Uiteindelijk is het starten van de betonnen vloer voor het nieuwe pompenhuis ook gestart, de eerste helft is klaar, volgende week zal er nog twee dagen beton gestort moeten gaan worden wil heel de vloer afgemaakt gaan worden. Als jullie de foto’s zien komt er hier nogal veel personeel bij kijken om dit voor elkaar te krijgen, en ik bedoel dan ook veel personen staan echt te kijken, werken ho maar, want er zijn sjouwers en elite werklui hier. Je moet het zo zien is iemand een beetje gespecialiseerd in een werkje, b.v tegelzetter dan heb je minimaal 1 krulle jongen bij je die alles aangeeft, en alles voor je verzorgt, zelfs de rotzooi die gemaakt wordt opruimt en alles voor je klaar zet. Dus in principe heb je altijd minimaal 2 personen voor een karweitje als er wat gedaan wordt, en men houd zich daar eer strikt aan, de grenzen zijn hierin duidelijk getrokken.
Afgelopen week is onze hulp in het huis gestart, en wij hebben nu dus een butler, die allerlei werkzaamheden kan verrichten en daar bij nog uitstekend kan koken. We hebben inmiddels een aantal heerlijke lunches en avondmaaltijden achter de kiezen.
Het mooiste van het hele verhaal is wel dat hij keurig in een wit uniform aan kwam draven op zijn eerste maandag, wat wel een beetje op mijn lach spieren werkte. Maar een mens mag je niet stuiten in zijn doen en laten, dus laten wij onze Alli maar netjes in zijn waarde zoals hij dit wil doen.
Nu kan ik dus volledig mij in de bouwstrijd gaan gooien en eens gaan kijken of wij nu wat sneller tot een eindresultaat gaan komen.
De bouwreporter
16 Mei 2006 - 19:16
Ome Douwe:
Weer met belangstelling het hele verslag gelezen.
Blijf mijn bewondering uiten voor al jullie activiteiten!
Ik had eigenlijk dat baantje als butler wel willen hebben!
Hoe dan ook wederom veel succes gewenst!!
Ome Douwe
P.S. Jammer genoeg kon ik deze keer de foto's niet openen.
20 Mei 2006 - 14:31
Ingrid En Erwin:
Erg leuk om te lezen hoe goed het allemaal gaat ! De foto's geven een fantastisch beeld weer van alle activiteiten. Houd vol !!! Van opa heb ik de restanten aan geranium stekken mogen ontvangen. Het waren er iets te veel voor hem. Haha nu moet ik bakken bij kopen, past bij mij ook allemaal niet, maar ik vind het wel heel leuk met de gedachte dat dit jullie werk is !!! Ik zal ze goed verzorgen !
Veel succes verder, wij lezen het graag.