Kledinguitdeling
Door: webmaster
Blijf op de hoogte en volg Maria
07 Mei 2006 | Tanzania, Dodoma
We hebben verteld wat er gaat gebeuren de komende tijd en gelegenheid gegeven tot het stellen van vragen, waar uitstekend gebruik van werd gemaakt. Van hieruit moet men nu gaan werken om een personeels vertegenwoordiging op te richten, die de belangen van de mensen gaan behartigen.
Daarbij gaan wij hard op zoek naar een personeelsmanager, die alles kan gaan regelen betreffende het personeel, er lopen er inmiddels 120 personeelsleden rond.
De andere was wel de kledingverdeling onder alle mensen, men heeft er een hele happening van gemaakt. De heren waren dinsdag als eerste aan de beurt en een aantal dingen werden wel figuurlijk uitgeprobeerd, er was voor ieder persoon een aardig bundeltje kleding van ondergoed, shirt, blouse, broek, trui (5stuks gemiddeld). Een van de heren had werkelijk een lot uit de loterij getrokken, in een van de kledingstukken in zijn pakketje zaten twee oude briefjes van Hfl 25.-, dat hier zowat 20.000 Tanzania shilling waard is, een half maandsalaris.Toch een aardige bijkomstigheid moet je dan maar denken, in Nederland zal iemand zich misschien afvragen of dat het zijn geld was.
De dames hadden op woensdag hun feestje, deze kregen nog wat extra’s erbij zoals wat huishoudelijke attributen o.a handdoeken, beddengoed, tassen, dekens etc. Het speelgoed en de kinderkleding gaat komende week apart aangeleverd worden voor diegenen die kinderen hebben. Dus voorlopig kan iedereen nog een tijdje nagenieten van alle spulletjes die men heeft gehad.
Wij willen een ieder via deze weg nog bedanken die kleding heeft aangeleverd bij Fides in Nederland, we hopen dat we over een half jaar dit weer een keer kunnen doen.
De schoenen gaan volgende week in de verloting bij het in gebruik nemen van de nieuwe kantine, want ja dan is het uiteindelijk zover dat wij officieel overgaan van de oude naar de nieuwe kantine. Het demonstreren van de ketels in de stoven heeft plaats gevonden, en nu moet alles dan gaan werken
volgens het boekje, wij zijn benieuwd hoe de eerste maaltijden gaan smaken volgende week.
Het waterreservoir is toch voller gelopen (75%)met slib als wij in de eerste instantie dachten, nu het volgende probleem hoe gaan wij de boel weer leeggraven, een graafmachine is geen optie want die zakt nu weg.Het zal waarschijnlijk voor een groot gedeelte met de hand moeten gaan gebeuren.
Op een gedeelte van de kantoortjes is het dak geplaatst, op het muurtje komt een hekwerk wat nu plaatselijk gelast wordt.
Het weer is deze week een stuk beter geworden, de regen valt nu niet meer met bakken naar beneden, vaak in de nacht of in de ochtend nog een (paar) flinke buien, maar in de middag is ht de afgelopen dagen lekker drogend weer geweest
De nieuwe aanbouw stukken aan de kassen is sinds dat het droog is ook aanzienlijk sneller gegaan, alleen missen wij een gedeelte wat niet meegeleverd is, dus daar moet nog actie voor ondernomen
worden.
De bekisting voor het nieuwe pomphuis is nu eindelijk ook geplaatst, door weersomstandigheden was dit steeds uitgesteld. Dit project moet nu zo snel mogelijk afgebouwd worden want de nieuwe beregeningunits zijn al onderweg in een container, en bij aankomst moeten die direct op de plaats van bestemming geplaatst kunnen worden.
In het huis wordt de laatste hand gelegd aan de tweede gastenkamer, zodat volgende week ons bezoek kan overnachten bij ons in huis.
Het weekend hebben wij weer nuttig doorgebracht door inderdaad zoveel mogelijk te installeren in de gasten kamer, wij hebben nog een aantal dagen van de week om alles netjes af te ronden.
Gelukkig is het de laatste dagen regelmatig droog weer zodat alles een beetje opdroogt, dit gaat dan ook weer razendsnel moeten wij constateren.
De bouwreporter
07 Mei 2006 - 20:53
Rob:
Ha collega's bouw maar flink door want afgelopen vrijdag heb ik die p[l]ompunits jullie kant opgestuurd......beetje kunstmest en pijpen erbij...moet wat mee te doen zijn.
Ben blij te vernemen dat mijn kamer nu echt bijna af is!!!! Groeten van de grote plomp -
08 Mei 2006 - 17:58
Jets:
lieve mensen op de eerste plaats wil ik jullie nog bedanken voor de prachtige bos bloemen. dit was echt niet nodig . We hebben het met veel liefde en plezier gedaan en ik moet zeggen het was hardstikke gezellig, fijn dat jullie er ook van hebben genoten. Afgelopen week was iedereen hier vrij Jaap is de gehele week gaan skieen en Frans net terug uit Schotland heeft de kamers voorzien van nieuwe verf Zo aan de foto te zie hebben jullie ook werk genoeg Kus Jets en frans.