Weer thuis
Door: webmaster
Blijf op de hoogte en volg Maria
30 April 2006 | Tanzania, Dodoma
In totaal hebben wij ongeveer1600 km gereden in Nederland en dat is niet mis in zo’n korte tijd.Toch zijn wij weer erg blij om terug te zijn op onze eigen plek en wij vielen met de neus in de boter betreffende het regenseizoen, wat een regen is er gevallen tijdens onze afwezigheid. Het waterreservoir wat gegraven is is voor 50% weer met slib volgelopen, gelukkig zijn de wegen op de farm in goede staat gebleven. In totaal is er ongeveer 220mm water gevallen in de tijd dat we in Nederland waren.
Het regent nu zowat dagelijks van een lichte bui tot zware buien, met af en toe zon, zelfs voor Tanzania begrippen valt er nu toch wel erg veel regen.
De bouwwerkzaamheden zijn langzaam gevorderd, de tafels in de kantine zijn op het aflakken na klaar, aan de kantoorruimtes is niet veel gedaan net als de werkzaamheden in het huis, wat toch enigszins een tegenvaller was.Zelfs het warm water in de keuken was nog steeds niet afgemaakt, wat enige ergernis van deze zijde gegeven heeft. In ieder geval staat de wasmachine nu midden in de keuken (de aansluiting en afvoer moest verwijderd worden i.v.m. sluiten van de nieuwe muur) en de droger staat nu tijdelijk op de veranda draaien. Maar ja, dit is Afrika zeggen ze dan!!!
De containers zijn inmiddels wel aan gekomen uit Dar es Salaam en deze brachten natuurlijk nieuw onderhoudsmateriaal, tractor met laadbak, maaier,hefboom etc. mee.Voor de mensen zaten er veel zakken met kleding, schoenen en speelgoed artikelen in die door onze collega’s in Nederland elke keer weer worden verzameld. Het zal nog wel wat enige tijd in beslag nemen om het uit te sorteren, maar via deze weg danken wij jullie alvast hartelijk namens onze mensen voor deze gift.
Wij zijn overspoeld met feestdagen op het laatste nippertje of te laat dat wij maar eens zijn gaan zoeken op het internet welke dagen er nu officieel een public holiday zijn en zoals jullie hier beneden zien zijn dat er nogal wat.
Official Public Holidays in Tanzania
1st January New Year's Day
10th January Eid El Haj *
12th January Zanzibar Revolution Day
7th April Heroes Day (Zanzibar)
10th April Maulid Day *
9th December Independence and Republic Day
25th December Christmas Day
26th December Boxing Day
30th December Eid El Haj *
* - Dependent upon sighting of the moon.
Op 29 april werd er een koninginnendag receptie gehouden in Dar es Salaam op het consulaat, daar dit een beetje ver is werd hier in Arusha ook wat georganiseerd, helaas zijn wij er niet naar toe geweest daar ik ziek in bed lag, volgende keer dan maar.
De bouwreporter
30 April 2006 - 17:20
Plomp:
Kijk dat is mooi om te zien die traktor en de rest van container 1!! Haha ik weet niet hoe het in Tanzania zit qua regels maar moest Bert echt een helm op tijdens het traktorrijden?
Het ga jullie goed !!!
Rob
30 April 2006 - 18:43
Ome Douwe:
Jammer dat ik jullie niet gesproken heb, was net te laat bij moeder.
Wat jammer van al dat slib in het reservoir, hoe/wanneer krijg je dat eruit?
De tractor ziet er overigens fantastisch uit!
Doeg!! Douwe
07 Mei 2006 - 11:39
Thijs:
gelukkig hebben ze jullie ondersteuning nog nodig daar, wel mooie spullen welke uit die container kwamen. succes daar met jullie verdere opbouw en nog bedankt voor jullie gezelligheid in NL groetjes thijs