Kenia trip
Door: Tengeru
Blijf op de hoogte en volg Maria
09 September 2007 | Congo, Democratische Republiek v, Kenia
Onze collega farm ligt in de omgeving van dit plaatsje dat ruim 2 uur rijden is vanaf Nairobi.
In totaal hebben wij die dag ruim 440 km afgelegd in ongeveer 8 uur rijden, de oorzaak van deze relatief lange rijstijd is de berijdbaarheid van het wegennet waar wij overheen moesten.
Er zijn stukken bij waar de potholes (gaten in het wegdek) zo groot zijn dat het veel kunst en vliegwerk eist van de chauffeur om overal door heen te laveren. Vooral aan de Keniaanse kant is het wegdek hier en daar wel erg slecht.
Vanaf Arusha naar Namanga (de grensovergang) is een rit van ongeveer twee uur, waarbij je onderweg weer echt de uitgesterkt landschappen tegen komt met hier en daar een kraal met hutten waar de Masaai mensen in wonen. De omgeving was beduidend droger dan de reis in februari, en ook dit geeft weer een aparte kleuren schakering van de natuur weer. Bij de Namanga grenspost is het een drukte van jewelste zowel alle toeristen die het land in willen en - of verlaten en natuurlijk van alle kraampjes wat men allemaal aan de man wil brengen. Na invulling van alle papierwerk en twee keer een grens over te gaan rij je in twee uur door naar Nairobi. Na een heerlijke lunch zijn we door gereden naar de farm waar wij om ongeveer vier uur arriveerde.
Zoals altijd kom je dan weer langs de rijstevelden en ananas velden van Delmonte.
Blijft toch weer altijd een apart gezicht om dit na een tijdje weer eens te zien.
Donderdag en vrijdag hebben wij met onze Keniaanse collega’s alle zaken doorgenomen waarna wij op zaterdag ochtend onze terug reis konden hervatten.
De terugreis hebben wij de weg genomen naar Nairobi via het Mwea National Reserve park langs de elektriciteit dam, dit is weer eens een iets andere en ook mooie omgeving om terug te rijden.
En zoals altijd kom je dan toch wel wat andere dingen tegen op de weg wat je gewend bent, zeker als je een kameel in een pick- up ziet zitten die het schijnbaar ook nog heel normaal vind om zo vervoerd te worden.
Deze vreemde passagier zat heerlijk op zijn gemak de omgeving te bekijken waar de auto langs reed, geen vuiltje aan de lucht zo te zien.
In Nairobi hebben wij overnacht en voor ons vertrek uit deze stad zijn wij eerst nog even naar een grote supermarkt geweest om even wat dingen in te kopen die niet te krijgen zijn bij ons.
En zoals jullie wel begrijpen zijn de winkel mogelijkheden in Nairobi zowat het zelfde als in Nederland en moeten wij weer even wennen aan alle overdadige luxe en de grote hoeveelheden die wij dan zien.
Op de terug weg moest Bert toch nog even heel even wat kunst en vliegwerk laten zien om geen aanrijding met een koe te krijgen, dit was wel even schrikken.
Altijd loopt men met een kudde vlak langs de weg en zeker deze beesten steken dan ineens zomaar over, net als iedereen hier in eens zijn ze er en -of ineens zijn ze weg.
Bij de grensovergang was het zeer rustig en waren wij binnen 15 min weer aan Tanzania zijde, waarna wij onze weg rustig vervolgde en om ongeveer half zes thuis arriveerde.
En ook hier kwamen wij deze keer een vreemde wandelaar tegen in een plaatsje langs de weg, deze vreemde snoeshaan viel in de eerste instantie nog niet eens op, wij konden wel een leuke foto van deze gast maken.
De reporter.